Dárečkování je v Denním stacionáři Šimon už tradičním obdarováváním poslední středu před Vánocemi. Společné zastavení se v předvánočním shonu, kdy nikdo neodchází domů s prázdnou.

Poslední středu před Vánocemi se ve stacionáři sešli k tradičnímu dárečkování. Ráno nachystali Tomáš, Martina a Kristina jednohubky s vajíčkovým salátem, který v úterý připravil Honza. Ohřáli punč s ovocem a po desáté hodině mohlo dárečkování začít. Netrpělivý Honza nejprve sám zazvonil na zvoneček a už si chtěl rychle vzít svůj dárek, ale nakonec se přece jen posadil a počkal, až rozdávání dárků zazvoněním na zvoneček zahájí vedoucí stacionáře, Marta Nosková. Někomu s rozbalováním pomohly pracovnice, někdo to zvládl sám. Dárky udělaly všem radost a ještě všechny výborně bavil Tomáš svými historkami. Jeho povídání pracovnice přirovnaly k silvestrovskému pořadu s Vladimírem Menšíkem. Dárečkování a společné posezení tak bylo „krásným a příjemným předvánočním přibrzděním“, jak napsaly pracovnice stacionáře.