Svatý František a kočka

Klienti z Domova pokojného stáří sv. Františka oslavili 4. října v rámci kavárničky svátek svého patrona, svatého Františka z Assisi. Ten se svým upřímným životem zasadil o upevnění hodnot, jako jsou láska k bližnímu a chudoba.

Denní stacionář Šimon v Praze

V rámci oslav 20. výročí Denního stacionáře Šimon se ve stacionáři již od února připravoval projekt „Praha“, jehož vyvrcholením byl právě výlet do Prahy. Zaměstnanci společně s klienty vybírali místa, kam se v Praze podívají.

Výlet do Lesního baru

Poslední teplý zářijový den využili klienti z Domova pokojného stáří sv. Františka k výletu do Lesního baru v Horní Lipové.

Myslivecký den

V pátek 21. září se v Domově pokojného stáří sv. Hedviky konal Myslivecký den. Klienti si mohli na tamní zahradě prohlédnout trofeje různých druhů zvěře, například jelena, daňka, muflona, kance, několik lišek nebo bažanta.

Klienti Charity Jeseník skončili na Seniorské olympiádě těsně pod stupni vítězů

Ve středu 12. září se klienti z Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě zúčastnili v doprovodu zaměstnanců šestého ročníku Seniorské olympiády, která se konala v Domově důchodců v Kobylé nad Vidnavkou.

Den bezpečnosti v Lázních Jeseník

Také letos se konal Den bezpečnosti na hřišti v jesenických lázních a to v pátek 7. září. Během dopoledne se na něj společně vydali podívat klienti z Denního stacionáře Šimon.

Stěhování po patnácti letech

Domov pokojného stáří sv. Františka sídlí od 11. srpna ve Vlčicích. Stěhování z Javorníku proběhlo celkem hladce a to díky pomoci různých dobrovolníků a zaměstnanců Charity Jeseník.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Pstruha nebo kapra?

Navštívit Rybářskou baštu tentokrát v Černé Vodě se vydali v pátek 17. srpna klienti Domova pokojného stáří sv. Hedviky společně s doprovodem.

Jak vydržet horko? Vyrazit na koupaliště!

Rtuť teploměru se již několik dní drží nad 30 stupni Celsia, proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli, že je ideální čas vyrazit společně na nedaleké koupaliště.