Z ostatních charit

Pane, dej mi tu vodu!
17. února 2021 DIECÉZNÍ CHARITA OSTRAVSKO-OPAVSKÁ

Pane, dej mi tu vodu!

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost. Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi. Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Děkujeme za podporu sbírky během Tříkrálového koncertu
11. ledna 2021 DIECÉZNÍ CHARITA OSTRAVSKO-OPAVSKÁ

Děkujeme za podporu sbírky během Tříkrálového koncertu

Díky dárcům a jejich dárcovským SMS vynesl Tříkrálový koncert, který v neděli 10. ledna odvysílala v přímém přenosu Česká televize, částku 2 163 861 Kč. Další peníze poslali diváci prostřednictvím webu www.trikralovasbirka.cz. „Z celého srdce děkujeme vám všem, kteří i v těchto časech myslíte na ostatní!“ vzkazuje Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným
12. března 2020 Charita Česká republika

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným

Situace ve světě i u nás se v souvislosti s rizikem šíření koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19, každý den mění.

Tříkrálová sbírka slaví 20. narozeniny
2. ledna 2020 DIECÉZNÍ CHARITA OSTRAVSKO-OPAVSKÁ

Tříkrálová sbírka slaví 20. narozeniny

Podvacáté vyrazí na koledu malí králové, kteří v období od 1. do 14. ledna přinesou vánoční poselství a novoroční požehnání do domácností po celé republice. Prostřednictvím největší sbírkové akce je možné přispět na pomoc lidem, kteří si sami pomoci nedokážou. S kulatým výročím sbírky navíc přichází i několik novinek.

5. srpna 2019 Charita Česká republika

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k výzvě Yes pro Charitu Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!