Také za našimi klienty domovů chodí Mikuláš se svou družinou. V každém ale vypadá jinak a role Mikuláše i jeho doprovodu se ujímají různí zástupci.

V Domově pokojného stáří sv. Františka už tradičně s mikulášskou nadílkou přišli klienti z Terapeutické komunity Harmonie z Bílé Vody. Obešli všechny klienty na pokojích a s některými se sešli ve společenské místnosti, aby si zazpívali koledy. Byly to opět chvíle plné radosti, vzpomínání a veselí a my touto cestou klientům z Terapeutické komunity Harmonie moc děkujeme.

A jak to měli v Domově pokojného stáří sv. Hedviky? Tam se do kostýmů převlékli samotní klienti. A i když nejprve nechtěli dělat anděla, nakonec se tam jeden našel, nebo spíš našla. Družina prošla celý domov, jídelnu i pokoje jednotlivých klientů, rozdávala perníčky, které napekla paní vedoucí, a především radost. Jak k tomu poznamenala koordinátorka individuálního plánování, paní Jarmila Salvová: „Paní, co dělala anděla, je 90 let. Tak si myslím, že takového anděla nikde jinde nemají.“ Tak krásného a vitálního určitě ne.