František si namíchal bylinkovou sůl Zobrazit fotogalerii
18. srpna 2023 Z Charity Jeseník

František si namíchal bylinkovou sůl

Ke grilování, do polévek, omáček, ale i jen tak do pomazánek se skvěle hodí bylinková sůl, která povýší každé jídlo na kulinářský zážitek. Zásoby na zimní měsíce si během smyslové aktivizace připravili v Domově pokojného stáří sv. Františka v Javorníku.

Bylinková sůl je prý jednoduchá, ale naprosto senzační záležitost, kterou když jednou použijete, již se bez ní v kuchyni neobejdete. K výrobě stačí jen bylinky, mořská hrubá sůl, trochu času a radost do práce. Pak už jen zbývá rozhodnout se, které kuchyni dáváte přednost. Pokud máte rádi Itálii, použijete šalvěj s rozmarýnem. Pro recepty s vůní Francie je zapotřebí sáhnout po oregánu, tymiánu a pár snítcích levandule. Pokud chcete českou klasiku, hodí se nejlépe petržel, kudrnka, libeček a grády bylinkové soli dodá pár stroužků česneku. V javornickém domově šli cestou tradiční české kuchyně a po páteční aktivizaci mají i krásně zabalené skleničky s bylinkovou solí.