Kdo jako dítě nemiloval filmy o Indiánech nebo netoužil nalézt zlaté bohatství Inků? Tato prastará civilizace se rozkládala na území jihoamerických států Kolumbie, Ekvádoru, Bolívie, Chile, Argentiny a Peru. A právě o posledně zmíněné zemi byla další beseda v Denním stacionáři Šimon.

Charita Jeseník má štěstí, že v jejich řadách pracuje plno nadšenců, kteří kam přijdou, tam rozdávají dobrou náladu. Jedním z nich je i Ana Marie Filo, která se svou rodinou žije ve Skorošicích. Tato drobná žena s neuvěřitelnou energií se ale narodila v Limě, hlavním městě Peru. Do stacionáře tak přišla povídat o své domovině a nezapomněla se obléct do tradičního oděvu své země.
Na paní Aničce je vidět, jak svou zemi miluje. Dovede o ní krásně povídat. V minulosti organizovala i zájezdy do Peru, kde vznikala neuvěřitelná stavitelská díla a jedny z nejkrásnějších tkanin na světě. Peru je pro nás místem legend a zemí obestřenou řadou tajemství, které se archeologové pokouší zatím neúspěšně odhalit. V Peru se nachází jeden z divů světa, starobylé město Machu Picchu. Na pěti kilometrech ruin najdeme původní hřbitov i vězení, ale hlavně Chrám Slunce, který byl svatyní starých Inků. Za návštěvu stojí určitě i jezero Titicaca a mnohá další místa.