Domov pokojného stáří sv. Hedviky Vidnava

Vývařovna AVE Vidnava

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Vánoční jarmark ve Vidnavě

Prezentace výrobků seniorů z našeho domova. Ergoterapie a její využití je široké – jednou z oblastí jsou sociální služby.

Oslava svátku sv. Anežky ve Vidnavě

Po domluvě s otcem děkanem Miroslavem Kadlecem proběhla oslava svátku patronky charitního domu ve středu 15. listopadu. Oslava byla zahájena mší svatou. Při ní doprovázel zpěv na varhánky pastorační asistent Martin Grabarczyk.

MŮJ SVĚT i v Jeseníku

Fotosoutěž přibližuje veřejnosti sociální práci jinak, než jen suchými statistickými veličinami. Soutěž je určena výhradně pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky. Slavnostní vernisáž oceněných fotografií se uskuteční v únoru 2018 v Opavě. Poté bude výstava celý rok putovat po dalších městech. Mezi města, která budou mít tu čest výstavu hostit, patří i Jeseník.

Zabijačkové hody tradičně

Málokterá akce dokáže na vesnici spojit tolik lidí, jako právě „zabíjačka“. Při zabíjačce se také posiluje sociální soudržnost. Pro domácí zabíjačku byla typická tzv. sousedská výpomoc a samozřejmostí byla výslužka pro všechny zúčastněné.

Památka zesnulých či lidově „Dušičky“

Úcta k zemřelým provází lidstvo od nepaměti. Pro většinu lidí jsou „Dušičky“ příležitostí vzpomenout si na zemřelé příbuzné a přátelé.

Oslavili jsme svátek sv. Hedviky, patronky našeho domova

U příležitosti svátku patronky Domova pokojného stáří sv. Hedviky zavítá do Vidnavy každým rokem prezident Diecézní charity ostravsko-opavské Otec Jan Larisch, Th.D. Na oslavu byli pozvaní i senioři a pracovníci ze sousedního Charitního domu sv. Anežky. Po mši svaté, kterou sloužil Otec Jan, byla naplánována přednáška na téma 100. výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě.

Soutěž o nejlepší vidnavský kotlíkový guláš

Soutěž pořádala TJ Vidnava. Počasí bylo objednané na celý den. Charitní pracovníci se rozhodli podpořit jednoho z našich klientů - zkušeného kuchaře - a přihlásili se na akci jako charitní tým.

PUTUJÍCÍ LES – procházka lesem

Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi…v našem případě – když nemohou klienti do lesa, přijde les ke klientům.

Září v Denním stacionáři Šimon

Září bylo v Denním stacionáři Šimon rušné - výlety, přespávání ve stacionáři, hra Dixit, noční stezka odvahy, první podzimní den,... Přinášíme krátkou reportáž o tom, co hlavního se v Denním stacionáři Šimon v září událo.

Již tradiční kuželkový turnaj ve Vidnavě

Vidnava - Při zpětném hodnocení Turnaje v kuželkách bylo znát, že je vedoucí Domova pokojného stáří sv. Hedviky pan Mgr. Peter Trepáč hrdý na své zaměstnance a seniory: „Všichni, kteří se na přípravě turnaje podíleli, zaslouží obrovskou pochvalu,“ přikyvuje vedoucí Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě. „Putovní kuželka se vlastně jen posunula o dům dál – minulý rok turnaj vyhrál sousední domov a nyní se umístilo na prvním místě družstvo z našeho domova,“ dodává.