Zahráli jsme si petang

Petang neboli Jeu de boules (hra v koule) je název hry, kterou hrají lidé ve Francii snad v každém parku a na jíných veřejných prostranstvích. Proč si ji tedy nezahrát i ve Vidnavě?

MŮJ SVĚT se představuje v Jeseníku

Desátý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit České republiky, má za sebou další slavnostní vernisáž. V úterý 10. dubna se vítězné fotografie představily za účasti patronů soutěže Jindřicha Štreita a Jiřího Siostrzonka v prostorách Katovny v Jeseníku.

Druhý ročník turnaje ve stolní hře „Člověče, nezlob se!“

Očekávaný den nastal a my jsme v Charitním domě sv. Anežky přivítali ve středu 4. dubna soutěžící z Domova pokojného stáří sv. Františka z Javorníku a vidnavského Domova pokojného stáří sv. Hedviky.

Několik fotografií z příprav na Velikonoce

Nahléděte, jak jsme se v Domově pokojného stáří sv. Hedviky společně připravovali na Velikonoce.

Každou ženu květina potěší

MDŽ má bezmála stoletou tradici jako svátek všech žen, holčiček, dívek a dam. Mezinárodní den žen vlastně vznikl uprostřed houževnaté snahy o naši rovnoprávnost. Přinášíme vám krátkou zprávu o tom, jak oslava svátku proběhla v Domově pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě.

Výtvarná a fotografická soutěž zná své vítěze

V pátek 23. února 2018 probělo slavnostní vyhlášení výtvarné a fotografické soutěže, která doprovází Tříkrálovou sbírku na Jesenicku. Účastníci soutěže odevzdávali práce na téma "Co bych Ježíškovi daroval já?"

Ve Stacionáři proběhl maškarní rej

V lednu si uživatelé Stacionáře v rámci pracovní terapie postupně připravovali masky pohádkových bytostí. I proto se hned 6. února mohli připraveni a v hojném počtu sejít na Maškarním reji.

Tvorba umělců s mentálním handicapem a duševním onemocněním

Výstava ART BRUT 2018 je otevřena od 3. 2. – 19. 5. 2018 a klade si za cíl nabourávat výtvarné, ale i obecné hranice. Chce narušit zbytky dlouholetého vnímání „mentálního postižení“ či "psychické nemoci".

Divadlo Slunečnice z Brna opět ve Vidnavě

Minulý pátek zavítal do Domova pokojného stáří sv. Hedviky zájezdový soubor Divadlo Slunečnice se svým hudebním programem „Muzikoterapie aneb léčba hudbou“, kterým chtějí účinkující alespoň na chvíli odvést myšlenky od denních starostí a pohladit na duši krásnou, českou muzikou.

Sčítání je u konce

Hotovo, sečteno: na Jesenicku se v letošní Tříkrálové sbírce vybralo krásných 627.417 korun, tedy o 12 % více než v loňském roce. Celkově částka přesáhla tu loňskou o 68.391 korun.