Výlet do Kłodzka

Několik klientů Domova pokojného stáří sv. Františka se účastnilo výletu do Minieurolendu v nedalekém polském Kłodzku. V doprovodu zaměstnanců domova si tak mohli prohlédnout úžasný park miniatur.

Návštěva Zlatorudných mlýnů

Krásné počasí těchto dnů láká ven, a proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli navštívit Zlatorudné mlýny. Cíl tohoto výletu si vybrali sami klienti a rozhodli se tak prověřit své síly.

Šimon a Prima třída

Denní stacionář Šimon se v úterý 12. května zúčastnil už desátého ročníku Prima třídy pořádané Radou rodičů a Základní školou v Javorníku. Uživatele čekalo nejen srdečné přijetí, ale především soutěžení v několika disciplínách.

Zahradní slavnost

Stěhování Domova pokojného stáří sv. Františka z důvodu rekonstrukce budovy se pomalu blíží a tak se jeho obyvatelé už pomalu začínají loučit. V pátek 8. června se všichni sešli na zahradě, aby uspořádali poslední rozlučkovou slavnost.

Výlet do lázní

Pracovnice Denního stacionáře Šimon se společně s několika klienty vydaly v pátek 8. června na malý výlet do blízkých Priessnitzových lázní. Počasí jim přálo a tak si všichni malý výlet užili.

Pomáháme na Dnu dětí

Zaměstnanci a senioři z Domova pokojného stáří sv. Hedviky se zapojili do pořádání Dne dětí ve Vidnavě. Připravený workshop na téma „Indiánské léto“ měl u dětí úspěch.

Kácení máje mělo úspěch

Na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky proběhlo 1. června 2018 v odpoledních hodinách slavnostní kácení máje.

Květinová kavárna

Každé pondělí se klienti Domova pokojného stáří sv. Františka scházejí na společné kavárničce. Pokud počasí přeje, tráví společné chvíle v zahradě pod pergolou.

Noc kostelů ve Vidnavě

V pátek 25. května 2018 se konala již tradiční celorepubliková Noc kostelů a galerií. Ve Vidnavě probíhá tato akce trošku nezvykle, protože je do ní zapojeno celé město. Návštěvníci tak mohli navštívit nejen dva místní kostely, ale řadu dalších zajímavých míst, včetně sklepení na Domově pokojného stáří sv. Hedviky.

Pistolka sklidila úspěch

Kdo si udělal čas a přišel v úterý 22. května 2018 do Divadla Petra Bezruče v Jeseníku, mohl se nejen skvěle pobavit, ale i podpořit dobrou věc. Svá vystoupení zde totiž představili uživatelé a zaměstnanci Denního stacionáře Šimon a žáci Základní umělecké školy Jeseník.