Klienti Charity Jeseník skončili na Seniorské olympiádě těsně pod stupni vítězů

Ve středu 12. září se klienti z Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě zúčastnili v doprovodu zaměstnanců šestého ročníku Seniorské olympiády, která se konala v Domově důchodců v Kobylé nad Vidnávkou.

Den bezpečnosti v Lázních Jeseník

Také letos se konal Den bezpečnosti na hřišti v jesenických lázních a to v pátek 7. září. Během dopoledne se na něj společně vydali podívat klienti z Denního stacionáře Šimon.

Stěhování po patnácti letech

Domov pokojného stáří sv. Františka sídlí od 11. srpna ve Vlčicích. Stěhování z Javorníku proběhlo celkem hladce a to díky pomoci různých dobrovolníků a zaměstnanců Charity Jeseník.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Pstruha nebo kapra?

Navštívit Rybářskou baštu tentokrát v Černé Vodě se vydali v pátek 17. srpna klienti Domova pokojného stáří sv. Hedviky společně s doprovodem.

Jak vydržet horko? Vyrazit na koupaliště!

Rtuť teploměru se již několik dní drží nad 30 stupni Celsia, proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli, že je ideální čas vyrazit společně na nedaleké koupaliště.

A kdy bude další spaní?

Tradiční přespávání v Denním stacionáři Šimon bylo plné soutěžení, návštěv, báječných odměn, hudby, filmu a především skvělé zábavy.

Domácí vítězství neobhájili

Na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě proběhl v pátek 13. července již V. ročník kuželkového turnaje. Do boje o „putovní zlatou kuželku“ se opět zapojily i ostatní domovy z okolí.

Podvečerní opékání

Ještě jedno rozloučení se zahradou i domovem před plánovaným stěhováním a celkovou rekonstrukcí budovy proběhlo na zahradě Domova pokojného stáří sv. Františka v pátek 13. července.

Psí návštěva v Charitním domě sv. Anežky

Neobvyklá návštěva zavítala ve čtvrtek 12. července do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě. Domov navštívila paní Vrbová se svou fenkou labradorského retrívra.