Domov pokojného stáří sv. Hedviky Vidnava

Denní stacionář Šimon Jeseník

Vývařovna AVE Vidnava

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oslavili jsme svátek sv. Hedviky, patronky našeho domova

U příležitosti svátku patronky Domova pokojného stáří sv. Hedviky zavítá do Vidnavy každým rokem prezident Diecézní charity ostravsko-opavské Otec Jan Larisch, Th.D. Na oslavu byli pozvaní i senioři a pracovníci ze sousedního Charitního domu sv. Anežky. Po mši svaté, kterou sloužil Otec Jan, byla naplánována přednáška na téma 100. výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě.

Soutěž o nejlepší vidnavský kotlíkový guláš

Soutěž pořádala TJ Vidnava. Počasí bylo objednané na celý den. Charitní pracovníci se rozhodli podpořit jednoho z našich klientů - zkušeného kuchaře - a přihlásili se na akci jako charitní tým.

PUTUJÍCÍ LES – procházka lesem

Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi…v našem případě – když nemohou klienti do lesa, přijde les ke klientům.

Září v Denním stacionáři Šimon

Září bylo v Denním stacionáři Šimon rušné - výlety, přespávání ve stacionáři, hra Dixit, noční stezka odvahy, první podzimní den,... Přinášíme krátkou reportáž o tom, co hlavního se v Denním stacionáři Šimon v září událo.

Již tradiční kuželkový turnaj ve Vidnavě

Vidnava - Při zpětném hodnocení Turnaje v kuželkách bylo znát, že je vedoucí Domova pokojného stáří sv. Hedviky pan Mgr. Peter Trepáč hrdý na své zaměstnance a seniory: „Všichni, kteří se na přípravě turnaje podíleli, zaslouží obrovskou pochvalu,“ přikyvuje vedoucí Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě. „Putovní kuželka se vlastně jen posunula o dům dál – minulý rok turnaj vyhrál sousední domov a nyní se umístilo na prvním místě družstvo z našeho domova,“ dodává.

Mateřské centrum zve maminky na mateřské...

V Domově pokojného stáří sv. Františka v Javorníku vzniká unikátní spolupráce s Mateřským centrem, se kterým částečně sdílíme prostory a zahradu domova... Od konce září zde Mateřské centrum rozjíždí vzdělávání, tvoření,...

Hravé sportovní hry v Kobylé nad Vidnavkou již popáté

V minulém týdnu jsme se zúčastnili již pátého ročníku sportovních her v Domově pro seniory v Kobylé. Do Olympiády se zapojilo celkem sedm tříčlenných družstev.

Podvečerní opékání v Domově pokojného stáří sv. Františka v Javorníku

Na konci prázdnin jsme se spolu se všemi klienty sešli u podvečerního opékání. Každý, kdo mohl, si opekl svůj špekáček sám. A kdo nemohl, tomu ho ochotně opekl někdo jiný.

Sháníme kachličky a korálky na výtvarné tvoření

Máte doma nepotřebné korálky na navlékání nebo barevné kachličky se zajímavým vzorem a nevíte, jak je využít?

DARUJTE  KORÁLKY  ČI  KACHLIČKY  CHARITĚ  JESENÍK!

Použijeme je na výtvarné tvoření společně se seniory

Daruj dvě hodiny času a staň se VÍKENDOVÝM  DOBROVOLNÍKEM

Hledáme dobrovolníky, kteří by docházeli o víkendu do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě. Tento Charitní dům poskytuje péči lidem, kteří v důsledku onemocnění demencí a Alzheimerovou chorobou ztrácí nebo ztratili soběstačnost, paměťové a orientační schopnosti, a nemohou proto žít v přirozených podmínkách svého domova.