Hledáme posilu do týmu!

Charita Jeseník vyhlašuje výběrové řízení na pracovní pozici Zdravotní sestra Domácí zdravotní péče.

Domov pokojného stáří svaté Hedviky hostil skupinu NáWrat

Na konci července se rozezněla zahrada Domova pokojného stáří svaté Hedviky v country stylu. Pro naše seniory z Vidnavy a Javorníka zahrála country a folk skupina NáWrat. Pro mnohé to návrat opravdu byl - do dob trampingu, osad a táboráků.

Ladná plavba černých labutí…s Charitním domem sv. Anežky

Charitní dům poskytuje své služby lidem, kteří v důsledku onemocnění demencí ztrácí nebo ztratily soběstačnost a nemohou proto žít v přirozených podmínkách svého domova. Cílem pracovníků Charitního domu je vytvořit takové prostředí, které se bude co nejvíce domovu alespoň podobat. Pracovníci vymýšlí rozličné aktivity, výlety, cvičení, chodí se seniory na koncerty, výstavy,…tentokrát se vypravili do Faunaparku v Lipové – lázních.

Výstava Barevné myšlenky pokračuje až do září

Ve čtvrtek 20. července proběhla vernisáž prodejní výstavy Barevné myšlenky spojená se zahradní slavností. Výstavu je možné shlédnout až do 20. září v altánech na zahradě Domova pokojného stáří svatého Františka v Javorníku.

Příjďte nás navštívit.

Výlet Stacionáře Šimon do Faunaparku

Výlet Stacionáře Šimon se opět povedl, kontakt se zvířátky všem rozveselil den. Těšíme se na další zprávy z výletů...

Návštěva Cirkusu

Paní Anežka si přála navštívit cirkus a našim seniorům přání rádi plníme...Před začátkem prázdnin jsme proto vyrazili do CIRKUSU! Nyní Vám přinášíme krátkou reportáž.

Prima parta si společně užila Prima třídu

Denní stacionář Šimon - v půlce června jsme se společně vydali na cestu do Javorníku. Čekalo nás tam odpoledne plné soutěžení a zábavy. Nastal námi dlouho očekávaný den s akcí Prima třída, kterou již tradičně pořádá Rada rodičů ZŠ Javorník,  z.s.

Charita Jeseník na týdnu sociálních služeb

Do týdne sociálních služeb na Jesenicku se letos zapojilo zhruba 23 organizací. V rámci týdne sociálních služeb proběhla prezentace na náměstí v Jeseníku, některé organizace otevřely své dveře návštěvníkům a v Kavárně Ennea bylo možné si dát "kafe bez předsudků".

Jak výtěžek Tříkrálové sbírky pomáhá na Jesenicku?

V Charitě Jeseník byla z letošního výtěžku Tříkrálové sbírky na začátku května zahájena oprava prádelny, která zajišťuje praní prádla pro charitní domovy a Vývařovnu AVE.

Psí návštěva v Domově pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě.

Jednou z oblíbených aktivit, kterou pro naše seniory několikrát ročně pořádáme, je návštěva psů Samojedů v našem Domově. Tato aktivita využívá pozitivního působení psa na psychiku člověka. Kontakt s živými tvory patří mezi přirozené sociální potřeby.