Společné aktivity dětí a seniorů jsou přínosné pro obě strany. V Domově pokojného stáří sv. Františka se toto díky paní učitelce Dzubákové a dětem z jejího kroužku daří naplňovat. Třeba při společném pečení či zdobení velikonočního cukroví.

S nápadem na společné tvoření či pečení přišla paní učitelka Jana Dzubáková ze Základní školy Javorník před nějakým časem. Tato nabídka koordinátorku péče Janu Nepožitkovou hned nadchla a začaly se domlouvat na společných aktivitách. Paní učitelka Dzubáková vede ve škole výtvarný kroužek a s dětmi už za klienty domova několikrát byla. Dokonce i se skupinkou v rámci Tříkrálové sbírky. Její elán jí můžeme jen závidět. Není divu, že umí nadchnout děti pro různé aktivity a naprosto nenásilně je zapojit do společného tvoření se seniory.

Velikonoce se pro společné aktivity nabízí a tak se paní učitelka Dzubáková s Janou Nepožitkovou domluvily na pečení velikonočního cukroví.  Paní učitelka přinesla ve středu 29. března s děvčaty z kroužku napečené perníčky, polevy na zdobení a především plno energie. Těsto na linecké cukroví připravila pečovatelka Monika Bošková, za což moc děkujeme. Na domově pak nachystali stoly, válečky a vykrajovátka a za chvíli to tam vonělo jako o Vánocích. Děvčata válela těsto a asistovala klientům u vykrajování, některá zase za asistence jedné z klientek zdobila perníčky barevnými polevami. Někteří klienti jen přihlíželi, stejně jako pracovníci, které přilákala nádherná vůně.

Společný čas rychle utekl, ale všichni byli nadmíru spokojení. Někteří stihli i něco ochutnat, i když nepodarků se moc nenašlo. Za týden se těšíme na společnou přípravu ovocného salátu a děkujeme všem, kdo se do aktivit zapojili.