Kasičky vydaly své tajemství Zobrazit fotogalerii
21. června 2023 Z Charity Jeseník

Kasičky vydaly své tajemství

Ve středu 21. června nastal den, kdy jsme rozpečetili kasičky, do nichž věnovali svůj příspěvek návštěvníci Benefičního koncertu pro Stacionář Šimon, který se začátkem měsíce konal v jesenické Kapli. Obsah kasiček jsme spočítali s pomocí vedoucího vnitřní správy Městského úřadu Jeseník Radima Otýpky a referentů Ivo Grygy a Radka.

Do dvou kasiček vložili návštěvníci benefičního koncertu celkem 9.028 korun, za což všem dárcům moc děkujeme. „Koncert se vydařil. Bylo cítit podporu lidí, kteří přišli. To, že dali i peníze do kasiček, byl pěkný bonus,“ uvedla ředitelka Charity Jeseník Helena Paschkeová. Velké díky si kromě pracovníků Stacionáře Šimon, kteří na přípravě koncertu pracovali několik měsíců, zaslouží podle ředitelky i vystupující. „Všichni vystupující byli skvělí. To, že se vzdali nároku na honorář, bylo od nich pěkné gesto,“ dodala ředitelka Helena Paschkeová.
Výtěžek sbírky půjde na dofinancování stropního kolejnicového závěsného systému v nové budově stacionáře. K částce z kasiček, se přidává i polovina výtěžku za prodej kalendáře plného receptů a výrobků od klientů stacionáře. Pokud se vše podaří, budete se moci tyto výrobky zakoupit i na Jesenických trzích a podpořit tak dobrou věc.