Máme to za sebou, mohou si s klidem oddechnout pracovníci Denního stacionáře Šimon. Právě dnes skončily veškeré peripetie, které provází každé stěhování a nyní už se budou učit žít a pracovat v novém stacionáři.

„Mám obrovskou radost. Dnes nám dodali poslední kusy nábytku, na který jsme čekali. Z náměstí už máme také vše vystěhované. Vše jsme výborně zvládli.  K tomu nám vyšlo počasí. Nesněžilo, nemrzlo, ale celý den nám svítilo sluníčko,“ radovala se vedoucí Denního stacionáře Šimon Marta Nosková.
Stěhování z náhradních prostor na náměstí, kde stacionář našel po dobu dvou let azyl, nebylo snadné a zabralo několik dní. Bez silných mužských paží by se neobešli. „Velké poděkování patří nejen zaměstnancům stacionáře, ale i údržbářům z Vidnavy a Javorníku a zaměstnancům správy Charity Jeseník, kteří se starali o stěhování těžkého nábytku,“ dodala Marta Nosková. Nyní již zaměstnance čeká jen úklid a hledání toho správného místa pro každý kousek zařízení.
Pracovníkům stacionáře i uživatelům přejeme, ať se s novým působištěm rychle sžijí a jsou zde spokojeni.  Vždyť na vlastní prostory čekali čtvrt století.