Pravidla pro návštěvy Charitních domovů

Zákaz návštěv se nově nevztahuje na:

• osoby, které se před zahájením návštěvy podrobí POC testu, a to s negativním výsledkem (testování je možné i u nás),
  • osoby, které absolvovaly nejpozději 48 hodin před zahájením návštěvy RT-PCR vyšetření nebo POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem a doloží o tom doklad,
  • osoby, které byly očkovány proti onemocnění COVID-19 a doloží, že
    • od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka,
    • od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka, nebo
    • od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více než 9 měsíců, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19
  • osoby, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u nich doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní a doloží o tom doklad.
Nově je možné se před návštěvou nechat otestovat i na našich domovech. K testování je však potřeba se s předstihem nejprve telefonicky objednat – kontakty viz níže.

Pravidla pro návštěvy

• Každou návštěvu si nejprve telefonicky domluvte s pověřeným personálem (klienta mohou navštívit pouze 2 osoby v jeden čas):
    • Domov pokojného stáří sv. Františka v Javorníku
      zdravotnický personál: tel. 735 183 275
      vedoucí: Mgr. Zbigniew Romankiewicz – tel. 731 140 096
    • Domov pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě
      sociální pracovnice: Mgr. Diana Burďáková – tel. 731 140 097
      vedoucí: Jaroslava Švecová – tel. 731 135 941
    • Charitní dům sv. Anežky ve Vidnavě
      sociální pracovnice: Bc. Radka Pribilincová – tel. 730 844 497
      vedoucí: Jaroslava Švecová – tel. 731 135 941

Co potřebujete k návštěvě