Pravidla pro návštěvy

Zákaz návštěv se nově nevztahuje na:

• osoby, které se před zahájením návštěvy podrobí POC testu, a to s negativním výsledkem (po telefonické domluvě lze i u nás),
  • osoby, které absolvovaly nejpozději 48 hodin před zahájením návštěvy RT-PCR vyšetření nebo POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem a doloží o tom doklad,
  • osoby, které byly očkovány proti onemocnění COVID-19 a doloží, že
    • od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka,
    • od aplikace první dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka, nebo
    • od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní, ale ne více než 9 měsíců, a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19,
  • osoby, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u nich doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní a doloží o tom doklad.
Pokud se chcete před návštěvou nechat otestovat v našem zařízení, je nutné se nejprve s předstihem telefonicky objednat na níže uvedené kontakty.

Pravidla pro návštěvy

• Každou návštěvu si nejprve telefonicky domluvte se sociální pracovnicí nebo vedoucí domova (klienta mohou navštívit pouze 2 osoby v jeden čas):
    sociální pracovnice: Bc. Radka Pribilincová – tel. 730 844 497
    vedoucí: Jaroslava Švecová – tel. 731 135 941

Co potřebujete k návštěvě

• objednání k POC testování v našem domově – kontakty viz výše
  • doklad o absolvování vyšetření nebo POC testu na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, kdy vyšetření/test proběhlo nejpozději 48 hodin před zahájením návštěvy nebo vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování či jiné validní potvrzení o očkování proti onemocnění COVID-19 (podrobné podmínky viz první odstavec) nebo doklad o tom, že jste prodělali onemocnění COVID-19 (blíže opět viz první odstavec)
  • nový respirátor třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu
  • být zdravý, nemít žádné příznaky virového onemocnění

Průběh návštěvy

• přijďte v domluveném termínu, zazvoňte na zvonek domova a vyčkejte na příchod personálu
  • před vstupem do domova si nasaďte nový respirátor