Vychází prosincové číslo Okénka

12-2018 Okénko CHJProsincové číslo Okénka vás posune zase o krůček blíže k Vánocům. Můžete si přečíst o tom, jak probíhají Vánoce na střediscích Charity Jeseník a jak prožívají tyto dny jejich pracovnice, zjistíte, kdo letos dostane první vánoční dárek, anebo co můžete letos udělat se starým kalendářem. Společně s námi se můžete vrátit také k listopadové přednášce o tom, že umírání patří domů. A protože se blíží Vánoce, přinášíme vám rozhovor o těch dobách, kdy nebyly dárky ani cukroví. Na poslední straně najdete adventní zamyšlení o službě, ze které se rodí pokoj.

Přejeme vám příjemné počtení a krásný advent.

Vaše Charita Jeseník

Okénko do Charity Jeseník - prosinec 2018

Přednáška o hospicové péči se blíží

Přednáška Slovan HospicJiž zítra proběhne v hotelu Slovan v Jeseníku přednáška pro veřejnost   o hospicové péči na téma "Umírání a doprovázení při umírání".

Všichni jste srdečně zváni!

Více o přednášce a také rozhovor o hospicové péči si můžete přečíst v listopadovém čísle časopisu Okénko.

Vychází listopadové číslo Okénka

11-2018 Okénko CHJV listopadovém čísle Okénka se dočtete o plánované přednášce na téma „Umírání a doprovázení při umírání“, o hospicové péči, ale také třeba o tom, jak v Denním stacionáři Šimon oslavili v říjnu 20 let, nebo že si klienti z Domova pokojného stáří sv. Františka otevřeli svůj stánek na Dni jablek ve Vlčicích. Můžete si také přečíst o tom, že darovat lze více, než pouhé peníze. Poslední strana přináší opět zamyšlení, tentokrát nad tím, že není možné, aby život jen tak skončil.

Okénko do Charity Jeseník - listopad 2018

Vychází říjnové číslo Okénka

2018-10 OKÉNKO DO CHJV říjnovém čísle Okénka se dočtete o oslavách výročí 20 let Denního stacionáře Šimon a plánovaném Dni otevřených dveří, o tom, jak se vydařila první charitní pouť nebo o Dni jablek ve Vlčicích, do kterého se letos zapojí také Domov pokojného stáří sv. Františka. Těšit se můžete na rozhovor s Tomášem Prášilem, klientem Denního stacionáře Šimon a také na zážitky klientů z jejich dlouho plánovaného výletu do Prahy. Poslední strana Okénka opět přináší duchovní zamyšlení, tentokrát o tom, že radostnost je začátkem svatosti.

Okénko do Charity Jeseník - říjen 2018

Zveme Vás na pouť

Ve čtvrtek 27. září 2018 se sejdeme v Černé Vodě. Přijďte s námi oslavit svátek patrona Charity sv. Vincence z Pauly.

Více informací

Plakát

Hledáme kolegu/kolegyni do týmu

Charita Jeseník hledá zdravotní sestru do domovů ve Vidnavě a pečovatelku do terénní Charitní pečovatelské služby.

Podrobnější informace

Prázdninové návštěvy kavárny

kavárnaPracovníci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rádi využijí slunečného počasí a udělají si s klienty procházku do nedalekých kaváren na náměstí. Objednají si kávu se zákuskem nebo i skleničku dobrého vína a společně si povídají. Jindy si zase užívají čas u kávy poslechem zpěvu ptáků a krásným výhledem na náměstí, nebo pěkné odpoledne zakončí kopečkovou zmrzlinou.
Moc děkujeme pracovníkům domova, díky kterým se dostalo více a více klientů do kavárny na čerstvý vzduch a strávili tak sladké, příjemné odpoledne.

Hledáme kolegy/kolegyně do týmu

Charita Jeseník hledá pracovníky v sociálních službách do našich domovů ve Vidnavě: Domova pokojného stáří sv. Hedviky a Charitního domu sv. Anežky.

Podrobnější informace

Vychází zářijové vydání Okénka

Obálka Okénka 2018-09V zářijovém čísle Okénka se dočtete o chystané první charitní pouti, o vystoupení Jana Vančury na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky, o plánované canisterapii na domovech ve Vidnavě a také o plánech výletu klientů stacionáře do Prahy. Přečíst si můžete rozhovor s naším třetím expertem, krásný článek o čechrání vlny až po její předení na kolovrátku, dále jak zvládli zaměstnanci i klienti Domova pokojného stáří sv. Františka stěhování a také o tom, že pravá pouť probíhá v hlavě a v srdci.

Vývařovna vařila mladým hokejistům

DSCN1339Stravovat se do Vývařovny AVE chodili v červenci mladí Vítkovičtí hokejisté se svým trenérem Davidem Koudelným. Byl mezi nimi také syn hokejisty Davida Moravce - David Moravec mladší, přezdívaný Mopr. Strávili ve Vidnavě pár dní a spali ve stanech u Štachlovického lomu. Všem se ve Vidnavě moc líbilo a tak je možné, že zase někdy přijedou.