Vychází říjnové číslo Okénka

2018-10 OKÉNKO DO CHJV říjnovém čísle Okénka se dočtete o oslavách výročí 20 let Denního stacionáře Šimon a plánovaném Dni otevřených dveří, o tom, jak se vydařila první charitní pouť nebo o Dni jablek ve Vlčicích, do kterého se letos zapojí také Domov pokojného stáří sv. Františka. Těšit se můžete na rozhovor s Tomášem Prášilem, klientem Denního stacionáře Šimon a také na zážitky klientů z jejich dlouho plánovaného výletu do Prahy. Poslední strana Okénka opět přináší duchovní zamyšlení, tentokrát o tom, že radostnost je začátkem svatosti.

Přejeme příjemné počtení.

Okénko do Charity Jeseník - říjen 2018

Zveme Vás na pouť

Ve čtvrtek 27. září 2018 se sejdeme v Černé Vodě. Přijďte s námi oslavit svátek patrona Charity sv. Vincence z Pauly.

Více informací

Plakát

Hledáme kolegu/kolegyni do týmu

Charita Jeseník hledá zdravotní sestru do domovů ve Vidnavě a pečovatelku do terénní Charitní pečovatelské služby.

Prázdninové návštěvy kavárny

kavárnaPracovníci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rádi využijí slunečného počasí a udělají si s klienty procházku do nedalekých kaváren na náměstí. Objednají si kávu se zákuskem nebo i skleničku dobrého vína a společně si povídají. Jindy si zase užívají čas u kávy poslechem zpěvu ptáků a krásným výhledem na náměstí, nebo pěkné odpoledne zakončí kopečkovou zmrzlinou.
Moc děkujeme pracovníkům domova, díky kterým se dostalo více a více klientů do kavárny na čerstvý vzduch a strávili tak sladké, příjemné odpoledne.

Hledáme kolegy/kolegyně do týmu

Charita Jeseník hledá pracovníky v sociálních službách do našich domovů ve Vidnavě: Domova pokojného stáří sv. Hedviky a Charitního domu sv. Anežky.

Vychází zářijové vydání Okénka

Obálka Okénka 2018-09V zářijovém čísle Okénka se dočtete o chystané první charitní pouti, o vystoupení Jana Vančury na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky, o plánované canisterapii na domovech ve Vidnavě a také o plánech výletu klientů stacionáře do Prahy. Přečíst si můžete rozhovor s naším třetím expertem, krásný článek o čechrání vlny až po její předení na kolovrátku, dále jak zvládli zaměstnanci i klienti Domova pokojného stáří sv. Františka stěhování a také o tom, že pravá pouť probíhá v hlavě a v srdci.
Přejeme příjemné počtení.

Vývařovna vařila mladým hokejistům

DSCN1339Stravovat se do Vývařovny AVE chodili v červenci mladí Vítkovičtí hokejisté se svým trenérem Davidem Koudelným. Byl mezi nimi také syn hokejisty Davida Moravce - David Moravec mladší, přezdívaný Mopr. Strávili ve Vidnavě pár dní a spali ve stanech u Štachlovického lomu. Všem se ve Vidnavě moc líbilo a tak je možné, že zase někdy přijedou.

Hledáme kolegu/kolegyni do týmu

Charita Jeseník vyhlašuje výběrové řízení na pracovní pozici Pracovník v sociálních službách do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě.

Vychází prázdninové číslo Okénka

V prázdninovém dvoučísle Okénka se tentokrát dočtete o chystaném kuželkovém turnaji na Domově pokojného stáří sv. Hedviky, o tradičním přespávání ve stacionáři, jak proběhlo loučení se zahradou na Domově pokojného stáří sv. Františka, že Charitní dům sv. Anežky plánuje první canisterapii, rozhovor s naším expertem na PR panem Ivo Mludkem, velké poděkování paní Marii Dobošové za její práci v Charitě Jeseník a spoustu dalšího.

Přejeme krásné letní dny s naším Okénkem.

Okénko do Charity Jeseník – červenec – srpen 2018

Poděkování za traktůrek

TraktůrekDěkujeme paní Jaroslavě Sojkové z Petrovic, která na Domov pokojného stáří sv. Františka darovala traktůrek na sekání trávy. Je to pro domov velká pomoc, protože zahrada je velká a péče o ni zabere hodně času. A díky traktůrku to bude snazší.
                                               Ještě jednou děkujeme.