Šimon oslavil 20 let

Při příležitosti dvacátého výročí od založení se Denní stacionář Šimon otevřel ve čtvrtek 18. října veřejnosti. Ve stacionáři panovala celý den skvělá atmosféra. Návštěvníci si mohli poslechnout opavskou kapelu Naděje a zhlédnout divadelní představení Pistolka.

Každý z příchozích dostal na památku malý dárek, který vyráběli klienti stacionáře. Bylo přichystáno také bohaté občerstvení se dvěma speciálními nápoji – Šimonádou a Rýmovníkovým čajem.

K narozeninám Šimonovi přijela zahrát mladá opavská kapela Naděje, která se rozhodla, že bude v letošním roce předávat svou hudbou úsměvy, radost a především naději po celé republice a to prostřednictvím vystoupení v různých neziskových organizacích – bez nároku na odměnu. Vystoupení ve stacionáři bylo právě jednou ze zastávek jejich charitního turné, jehož vrcholem bude benefiční koncert 17. listopadu v Opavě. Veškerý výtěžek z koncertu bude věnován chlapci z Opavy, který náhle přišel o to nejcennější - své zdraví a hrozí mu, že přijde také o svůj domov.

Z vystoupení kapely byli všichni nadšení. Stejně tak se jim líbilo divadelní představení Pistolka. „Perfektní představení, zase někdy vás navštívíme,“ děkoval za pěkné zážitky jeden z návštěvníků. A přidali se i další: „Děkujeme všem zaměstnancům i uživatelům za krásně nachystané prostředí. Děkujeme i za občerstvení. Vše bylo výborné a vynikající.“

Více o průběhu celého dne si můžete přečíst v listopadovém čísle Okénka.