Co se starým kalendářem? Může vytvořit krásný výhled.

Pomalu se nám blíží konec roku, tedy čas, kdy každá domácnost mění starý kalendář za nový. Právě letos můžete váš nástěnný kalendář zrecyklovat tím nejlepším možným způsobem – věnovat jej Charitě Jeseník. Pomůžete tak klientům Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě.

Charitní dům sv. Anežky poskytuje své služby osobám, které v důsledku onemocnění demencí ztrácí nebo ztratily soběstačnost, paměťové a orientační schopnosti, a nemohou proto žít v přirozených podmínkách svého domova. „Některým klientům upoutaným na lůžko měníme výhled. Máme takové stojany a dáváme jim do zorného pole obrázky. Pak je taky máme různě rozvěšené po chodbě a průběžně je obracíme, ať chodícím klientům trochu změníme prostředí. Anebo si s některými prohlížíme třeba pejsky a povídáme si o nich,“ přibližuje záměr sběru nástěnných kalendářů koordinátorka Charitního domu paní Alena Obidová. Nejoblíbenější jsou u klientů právě obrázky různých zvířat a krajiny.

Nástěnné kalendáře (nejlépe velikosti A3 nebo A2) můžete nosit do konce února 2019 do knihkupectví Domeček v Jeseníku, nebo přímo do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě. Kalendáře je možné zaslat také poštou na adresu: Charitní dům sv. Anežky, Mírové nám. 68, Vidnava, 790 55.

Díky vám může být zpříjemněn výhled také těm, kdo se z okna podívat nemohou. Děkujeme, že pomáháte společně s námi.