A ještě se mi líbil řízek na charitě

Každoročně se ve Vidnavě koná interpretační soutěž „Karel Ditters z Dittersdorfu a hudební klasicismus“. Stalo se již tradicí, že Vývařovna AVE zajišťuje po dobu této soutěže stravování a to pro soutěžící, porotce i hosty.

Letošní 25. ročník interpretační soutěže byl zahájen ve středu 17. října koncertem dua Vít Spilka (klarinet) a Vladislav Bláha (kytara). Vývařovna AVE vždy ve čtvrtek připravuje raut na setkání sponzorů, porotců a hostů. Letos to bylo pro vývařovnu již po sedmnácté, co se zúčastnila a samozřejmě vše dopadlo výborně. Jak dodává vedoucí Vývařovny AVE Ivana Střížová: „Děvčata zvládla veškerou přípravu velice dobře a patří jim za to velké díky.“

Tím však akce Vývařovny AVE v měsíci říjnu nekončí. Na začátku října se Vývařovna připojila k charitativní akci zaměřené na boj proti rakovině Běh naděje. V sobotu 20. října se potom v malé jídelně Vývařovny pro 30 strávníků vystřídalo během tří hodin 215 skautů. Ti totiž trávili víkend ve Vidnavě na skautské akci Stínadla. Vývařovna AVE jim připravila slepičí polévku s těstovinou, kuřecí řízek s bramborem a jako zákusek byl oplatek. „Byl to sice šrumec, ale skautíci byli ukáznění a vše se dobře zvládlo,“ doplňuje Ivana Střížová. A jak akci zhodnotil jeden z účastníků Stínadel Filip (10 let): „Stínadla byla super, hlavně večerní bojovka, protože jsme vyhráli. Krom toho se mi ještě líbila stezka odvahy a řízek na charitě.“ Děkujeme tedy Filipovi za jistě zaslouženou pochvalu pro charitní Vývařovnu AVE a Vývařovně za to, že se takových akcí účastní a dělá tak druhým radost.