Velikonoční výrobky našich seniorů měly úspěch

Velikonočního jarmarku ve Vidnavě se na Zelený čtvrtek 18. dubna zúčastnili se svými výrobky senioři z Domova pokojného stáří sv. Hedviky. Ukázka z jejich tvorby měla velký úspěch.

Zbigniew Czendlik má rád vyprodáno

Plné jesenické divadlo přivítalo ve čtvrtek 11. dubna v 18 hodin kněze a moderátora Zbigniewa Czendlika, známého především pro svůj jedinečný humor a také nekonformní názory. Ty mnoho lidí nepřijímá zcela s oblibou, ale to nebyl případ těch, kteří dorazili na talk show Postel hospoda kostel.

Když se spojí Jesenicko

AKTUALIZACE: Kdo z nás by chtěl přijít o střechu nad hlavou? Právě kvůli rozsáhlému požáru o ni přišla ve čtvrtek 4. dubna rodina se dvěma dětmi z Domašova. Ve spolupráci s obcí Bělá pod Pradědem jsme vyhlásili veřejnou sbírku na pomoc této rodině. V takové situaci má smysl každá pomoc. A v současné době je na sbírkovém účtu již 148.874,96 Kč!!

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Návrat po letech aneb canisterapie ve stacionáři

Po několikaleté pauze opět v Denním stacionáři Šimon proběhla ve čtvrtek 14. března canisterapie. Do stacionáře tentokrát zavítala paní Martínková s jejími třemi psími fenkami.

Zbigniew Czendlik v Jeseníku

Je to již dvacet pět let, co Charita Jeseník pomáhá svými službami potřebným lidem na Jesenicku. A při příležitosti svého výročí se rozhodla pozvat do Jeseníku známého moderátora a kněze Zbigniewa Czendlika. Ten vystoupí v jesenickém divadle se svou talk show POSTEL HOSPODA KOSTEL ve čtvrtek 11. dubna od 18 hodin.

Šimon se podíval do světa

Na cestu kolem světa se vydali uživatelé Denního stacionáře Šimon ve čtvrtek 21. února. Již tradiční maškarní dopoledne, tentokrát na téma „Letem světem“, tak zavedlo uživatele nejen do Francie nebo Ruska, ale také do Izraele nebo na Hawai.

Tečka za cestou tří králů

Historicky první výstava nejlepších obrázků a fotografií tříkrálové výtvarné soutěže a s tím spojená vernisáž se konala v pátek 8. února od 17 hodin v jesenickém kině Pohoda. Současně se zahájením výstavy proběhlo také vyhlášení výsledků dvanáctého ročníku soutěže, jejímž tématem tentokrát byla „Cesta tří králů“.

Procházka ke krmelci

Stejně jako minulý rok se i letos na začátku ledna vydali uživatelé a zaměstnanci Denního stacionáře Šimon na procházku, opět do nedalekého malého krmelce, aby tam zvířatům zanesli nějaké dobroty.

Královská návštěva v Jeseníku

Zatímco Tříkrálová sbírka je v plném proudu a pokladničky se díky všem ochotným lidem pomalu plní, do Jeseníku zavítala v pondělí 7. ledna velmi vzácná královská návštěva.