Zvířecí návštěva na Františku Zobrazit fotogalerii
14. června 2021 Z Charity Jeseník

Zvířecí návštěva na Františku

V Domově pokojného stáří sv. Františka přivítali jedno červnové odpoledne vzácnou návštěvu. Domov navštívila paní farmářka Lucie z Velké Kraše se dvěma ovečkami.

Kouzelné pouto mezi lidmi a zvířaty existuje po tisíciletí. Pokud se to podaří a nějaké zvířátko zavítá i do domova pro seniory, je to velký přínos pro všechny. Již samotná přítomnost živého tvora většinou vyvolává u klientů pocit klidu a bezpečí. Snižuje se nejen stres a napětí, prokázáno je dokonce i snížení krevního tlaku klienta. Zvíře má schopnost vzbudit silné emoce a uvolňuje komunikaci, což se výrazně osvědčuje v kontaktu s lidmi trpícími Alzheimerovou chorobou. To všechno by mohli pracovníci Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku potvrdit. Odpoledne, které strávili klienti na zahradě spolu se dvěma jehňátky bylo radostné. Ovečky byly ochočené, přítulné a klidné, klienti je krmili trávou i mlékem z láhve, hladili si jejich vlnu a moc si tento nevšedení zážitek užili.