Novoroční kavárnička na Františku Zobrazit fotogalerii
11. ledna 2023 Z Charity Jeseník

Novoroční kavárnička na Františku

Domov pokojného stáří sv. Františka pořádá pro své klienty jednou za měsíc kavárničku. Letošní první nazvali "Novoroční" a pozvali si tam hosty zvenku, aby klientům tuto aktivitu trošku oživili.

První kavárničku nového roku v Domově pokojného stáří sv. Františka navštívili nejen klienti domova, ale také pozvaní hosté. Přišly dvě bývalé kolegyně – Marie Losmanová a Petra Tomášková, které přinesly také něco dobrého ke kávě, ze správy pak přijely Zdiška Dvořáková a Kamila Macurová. Pan vedoucí se se všemi přivítal a hned se chopil role kavárníka a připravoval různé druhy káv – espresso, tureckou, rozpustnou s mlékem nebo se šlehačkou, capuccino nebo výborné Latte Macchiato (specialita pana vedoucího).

Společenská místnost se rychle zaplnila a každý si brzy pochutnával na své oblíbené kávě a zákusku. Pan vedoucí se ujal slova a všem popřál do nového roku jen to nejlepší a zároveň využil příležitosti popřát dodatečně k narozeninám bývalé vedoucí Petře Tomáškové. Následovala volná zábava, pozvané dámy si povídaly chvíli s klienty u jednoho stolu, pak u dalšího, chvíli také mezi sebou. Všichni si užívali uvolněnou atmosféru a společné setkání. Klienti si objednali i malý přípitek, koneckonců vstup do nového roku a setkání s milou návštěvou stojí za malou oslavu.

Návštěvnice kavárničky děkují za pozvání i dárek a budou se těšit zase někdy na shledanou.