Kuželkový turnaj tří domovů Zobrazit fotogalerii
19. července 2021 Z Charity Jeseník

Kuželkový turnaj tří domovů

Kuželkový turnaj je již tradiční soutěží, kterou pořádají pracovníci Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě. 1. července 2021 proběhl již 8. ročník a zúčastnily se ho týmy všech tří charitních domovů.

Kuželkový turnaj ve Vidnavě je již tradičně místem setkání pracovníků a klientů různých domovů pro seniory z Jesenicka. Letos byl, také vzhledem k epidemiologické situaci, pojat skromněji a v zahradě domova sv. Hedviky se sešli pouze klienti a pracovníci Charity Jeseník. I tak to ale bylo dost lidí, kteří si společně na čerstvém vzduchu zasoutěžili, ale hlavně se potkali a pobavili. Kuželky jsou jednoduchou a přitom velmi zábavnou aktivitou, která jde provozovat i na vozíčku. Navíc organizátoři letos nehodnotili jen počet shozených kuželek. Cenu si odnesl mimo jiné i nejusměvavější tým, nejelegantnější tým, porota ohodnotila i nejstaršího účastníka a nejzajímavější styl hry. Medailí, které vyrobili klienti domova, bylo tedy rozdáno hodně. Opět se potvrdilo, že sportovní a soutěžní duch je přítomen v každém věku. Letos si putovní kuželku odneslo vítězné družstvo Charitního domova sv. Anežky, uvidíme, kam poputuje v příštím, již 9. ročníku.