Klienti Charity Jeseník skončili na Seniorské olympiádě těsně pod stupni vítězů

Ve středu 12. září se klienti z Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě zúčastnili v doprovodu zaměstnanců šestého ročníku Seniorské olympiády, která se konala v Domově důchodců v Kobylé nad Vidnavkou.

Každé sportovní družstvo tvořili tři soutěžící a jeden kapitán, kterým byla vždy osoba z doprovodu. Také letos se disciplíny nezaměřily pouze na fyzickou zdatnost. Soutěžící procvičili paměť při známé „Kimovce“, ukázali svoji sílu při zatloukání kolíků, rychlost ve slalomu a zapojili rovněž chuťové buňky, když měli zavázané oči při ochutnávce různých pokrmů. Další disciplínou bylo také poznávání předmětů po hmatu.

Klienti z Domova pokojného stáří sv. Hedviky se do všech úkolů zapojili naplno a odměnou jim tak bylo krásné čtvrté místo. Závěr celého sportovního dne klientům zpříjemnila veselá hudba, při které si mohli vychutnat sladký zákusek. Tato akce je vždy jedinečnou možností, jak se vzájemně setkat se seniory z dalších domovů. Proto je dobře, že se již nyní klienti Domova z Vidnavy těší na příští ročník této tradiční olympiády. Jistě budou opět vítáni.