Dušičkové vzpomínání Zobrazit fotogalerii
5. listopadu 2020 Z Charity Jeseník

Dušičkové vzpomínání

Dušičkové setkání se nakonec v pondělí 2. listopadu v Domově pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě uskutečnilo. Vzpomínat na své blízké a přátelé mohli klienti na zahradě domova, kde se zaměstnanci vytvořili krásné pietní místo.

Dušičky pro spoustu lidí znamenají návštěvu hřbitova či hřbitovů, aby tam zapálili svíčku a zavzpomínali na své blízké. Jenže klienti našich domovů letos hroby svých příbuzných a přátel navštívit nemohli. A někteří by to už ani nezvládli, nebo jsou hroby jejich příbuzných příliš daleko. A tak v Domově pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě už nějakou dobu vytváří na Dušičky pietní místo na zahradě, kde mají klienti možnost zapálit svíčku a tiše zavzpomínat na ty, kteří již nejsou mezi námi. Stejně tak tomu bylo i letos, i když bylo potřeba dodržet všechna opatření a nebylo možné se sejít ve větším počtu. Dušičkové náladě přálo i lehce podmračené počasí a zahrada večer zářila mnoha vzpomínkami na všechny blízké.