Denní stacionář Šimon

Poslání

Denní stacionář Šimon v Jeseníku poskytuje na území Jesenicka své služby osobám s poruchou autistického spektra a osobám s mentálním postižením, a to i s přidruženým postižením tělesným, zrakovým nebo sluchovým. Naší snahou je umožnit uživatelům smysluplně trávit čas, začlenit se do kolektivu, naučit se novým dovednostem a zdokonalovat dovednosti již získané.

web, fb 4

Cílová skupina

• lidé s mentálním postižením, včetně přidruženého postižení tělesného, nebo zrakového, nebo sluchového
  • lidé s poruchou autistického spektra

věkové rozmezí: od 16 do 50 let

Naše služby nemůžeme poskytnout:

• lidem vyžadujícím trvalý zdravotnický dohled,
  • lidem vyžadujícím neustálý individuální dohled ze strany pracovníka (potřeba osobní asistence),
  • lidem nevidomým či neslyšícím s lehkým až středním stupněm mentálního postižení,
  • lidem, kteří svými projevy intenzivně narušují pocit bezpečí ostatních uživatelů.

na letáček

Hlavní cíl

• uživatel, který je schopen zvládnout co nejvíce úkonů v rámci sebeobsluhy (oblékání, stravování, hygiena, použití WC)
  • uživatel, který je schopen učit se novým věcem, nebo rozvíjet či udržovat dovednosti, které už zvládá
  • uživatel, který je schopen komunikovat s okolím a to slovně, nebo alternativními způsoby komunikace

web, fb 5na webu, na nástěnce ve vitríně, FB, tiskové zprávy, letáček - pracovní terapie -  šicí dílna

Principy

• Respektování potřeb individuality každého člověka

Bereme každého uživatele takového, jaký je, přihlížíme k jeho schopnostem a dovednostem, vnímáme jeho individuální potřeby.

• Preferování podpory před péčí

Motivujeme uživatele k samostatnosti, a to např. za použití slovní podpory, alternativní komunikace aj.

• Začleňování do společnosti

Zprostředkováváme kontakt našich uživatelů s veřejností (výlety, návštěvy restaurací, kina, prezentace divadelního představení v jiných zařízeních aj.).

na webu, na nástěnce ve vitríně, FB, tiskové zprávy, letáček - relax v bazénkuDenní kapacita: 12 uživatelů

Provozní doba

Pondělí             7:00 - 15:30 hod.
Úterý                 7:00 - 15:30 hod.
Středa               7:00 - 15:30 hod.
Čtvrtek              7:00 - 15:30 hod.
Pátek                7:00 - 15:30 hod.

na webu, na nástěnce ve vitríně, FB, tiskové zprávy, letáček - učení čísel

Žádost do Denního stacionáře Šimon                Žádost do Denního stacionáře Šimon

Ceník služeb DSŠ

Leták