Vychází dubnové "Okénko"

V novém čísle Okénka do Charity Jeseník si můžete přečíst mnoho zajímavých článků z našich středisek, rozhovor s paní Jolanou Šopovovou, která nás provází oblastí "fundraisingu", či zamyšlení  naší zdravotní sestry nad Domácí hospicovou péčí. Srdečně vás rovněž zveme na vernisáž výstavy "Můj svět".

Okénko do Charity Jeseník - duben 2018

Požehnané velikonoce

a2018 Velikonoční přání

Nenechte si ujít březnové Okénko

2018-03 Okénko do Charity JeseníkBřeznové Okénko do Charity Jeseník Vám přinese spoustu informací o dění v Charitě Jeseník. Čeká Vás rozhovor s vedoucí Charitního domu sv. Anežky, paní Bc. Marií Dobošovou, DiS. Pravoslavný kněz Libor Kratochvíla z Horní LIpové Vám přinese postní zamyšlení. Budete si moci prohlédnout vítězné práce výtvarné a fotografické soutěže, která se tradičně pojí s Tříkrálovou sbírkou. Pozveme Vás na přednášku o stařecké demenci a Alzheimerově chorobě. Zkrátka, je toho mnoho, na co se můžete těšit, proto čtěte dál. Zde odkaz na celý zpravodaj:

Okénko do Charity Jeseník

„Hluboká česko-německá spolupráce" obětem povodní pokračuje

Tobias Nölke, vyslanec Charity Německo, zavítal koncem listopadu do České republiky, aby se přesvědčil, jak probíhá pomoc obětem letošních povodní, na kterou Němci štědře připspěli. Rozhovor v německém jazyce, který pan Nölke poskytl stanici Radio Prag, naleznete zde.

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Adresář charit a zařízení DCHOO 2013

Připravili jsme pro Vás adresář charit na území Diecézní charity ostravsko-opavské. Adresář obsahuje informace o střediscích a službách poskytovaných charitami v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Adresář si můžete pohodlně vytisknout a mít ho vždy při ruce.

Adresář charit a zařízení 2013

Brigády na Ukrajině

Vážení dobrovolníci, máme termíny pro letní brigády na Ukrajině! Pokud je Vám více jak 18 let a rádi byste pomohli - přihlaste se na č. 733 741 216 - Mgr. Martin Okáč. Rozpis jednotlivých termínů naleznete zde.

Postní almužna 2013

"My, kteří jsme uvěřili, poznali jsme lásku, jakou má Bůh k nám". (1Jan 4, 16)

úplné znění Poselství papeže Benedikta XVI. k postní době 2013

Otevřeny další pokladničky

Pokračujeme v otevírání dalších tříkrálových pokladniček. Byly rozpečetěny kasičky ve většině obcí Jesenicka. Průběžné aktualizované výsledky najdete na tomto odkazu. Všem dárcům děkujeme.

Průběžné výsledky Tříkrálové sbírky 2013 Diecézní charity ostravsko - opavské

Kolik finančních prostředků se vykoledovalo v Diecézní charitě ostravsko-opavské můžete průběžně sledovat zde