Zahradní slavnost

Stěhování Domova pokojného stáří sv. Františka z důvodu rekonstrukce budovy se pomalu blíží a tak se jeho obyvatelé už pomalu začínají loučit. V pátek 8. června se všichni sešli na zahradě, aby uspořádali poslední rozlučkovou slavnost.

Předpověď počasí na ten den nevypadala příliš slibně - byly hlášeny prudké deště a bouřky. Přesto zaměstnanci už od rána zdobili zahradu, chystali občerstvení a doufali, že nad Javorníkem pršet nebude. Počasí ale nakonec bylo slavnosti nakloněné a tak se na zahradě to odpoledne sešli úplně všichni. Kromě domácích přišly i maminky s dětmi z Mateřského centra Flek, které sídlí v zahradním domku v areálu Domova. Hudba přilákala i klienty a pracovníky z občanského sdružení Salet, které provozuje své chráněné dílny v bezprostředním sousedství zahrady a přijela i skupinka z Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě.

K pohoštění se podávaly koláče, bábovky a bublaniny, které upekly pracovnice domova. Dále jednohubky a obložené chlebíčky, ovoce, víno a taky klobásky upečené na zahradním grilu. Krásnou atmosféru slavnosti vytvořila javornická skupina Darshan, která téměř nepřetržitě tři hodiny hrála své písničky a přidala i lidovky, které si mnozí zanotovali s nimi. „Chtěla bych tímto „Darshanům“ moc poděkovat za to, že si ve svém nabitém koncertním programu našli čas, aby přišli a bez nároku na honorář tak dlouho hráli," říká vedoucí Domova pokojného stáří sv. Františka Petra Tomášková. "Věřím, že jsou zvyklí na početnější publikum, ale radost, kterou nám udělali, byla veliká,“

To odpoledne v Jeseníku lilo, všude kolem se honily černé mraky, ale Javorníku se vyhnuly. Na zahradě panovala příjemná atmosféra, děti si hrály s koťaty, která se před nedávnem narodila a zrovna začala běhat. Klienti všechen ten cvrkot sledovali a vypadalo to, že je jim dobře.