Domov pokojného stáří sv. Hedviky Vidnava

Vývařovna AVE Vidnava

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Ježíškovo vnouče v DPS sv. Hedviky

Na Domově pokojného stáří sv. Hedviky jsme se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata a mezi přáními byl i živý vánoční stromek do naší jídelny. Ještě ten den se nám přihlásilo Ježíškovo vnouče – pan Petr Polášek, který přibral další Ježíškova vnoučata i s pravnoučaty, a rozhodli se, že nám přání splní.

A tak v sobotu 16. 12. bylo v Domově veselo. Děti společně s klienty vyráběli vánoční řetězy při poslechu a zpěvu koled a poté stromek nazdobili. Panovala příjemná předvánoční atmostéra.

Pro zpestření společného odpoledne přivezli Vnoučata teplý kváskový chléb a domácí kravský sýr na ochutnání. Děti připravily pro klienty drobné dárky v podobě vánočních perníčků a všichni společně navštívili i klienty na pokojích. Celé odpoledne bylo natolik vydařené, že se naše „Vánoční vnoučata“ rozhodla, že se z této akce stane krásná každoroční vánoční tradice.

Tímto bychom chtěli poděkovat panu Petru Poláškovi a všem zúčastněným, kteří se na této příjemné akci podíleli.

Petra Fiorová, sociální pracovnice