A kdy bude další spaní?

Tradiční přespávání v Denním stacionáři Šimon bylo plné soutěžení, návštěv, báječných odměn, hudby, filmu a především skvělé zábavy.

Dopoledne uživatelé a zaměstnanci stacionáře využitli toho, že se tam všichni sešli a proběhla zkouška divadelního představení Pistolka. Trénují totiž na Den otevřených dveří, který proběhne v říjnu.
Samotný program přespávání pak začal po třetí hodině bouchnutím „šampáňa“. Uživatelé i zaměstnanci se tak povzbudili ke vzájemné spolupráci při všech připravených akcí, které je čekají. Zároveň mezi sebou uvítali sociální pracovnici, která se zapojila do odpoledního programu.
Déšť ještě posečkal a tak se začalo venkovní šipkovanou okolo stacionáře. Uživatelé plnili na jednotlivých stanovištích vyznačené trasy různé úkoly a v cíli je čekala první odměna. Při prvních kapkách se ale všichni raději přemístili na další disciplíny do stacionáře.
V průběhu večera navštívil přespávací tým několik přátel. Před večeří pak proběhla promenáda ve veselých pyžamech spojená s diskotékou a veselým komentováním každého modelu. Poté následovalo předávání diplomů. A protože Denní stacionář Šimon slaví letos 20. výročí svého vzniku, dostal každý uživatel navíc ještě památeční pohár. Aby se všem dobře spalo, proběhlo večer promítání nové pohádky Čertoviny.
Ráno se nikomu nechtělo vstávat. Před odjezdem domů ale všichni stihli společně posnídat a krátce si povykládat o zážitcích. Na závěr ještě jedna odezva od uživatelů, konkrétně od Káji: „Diskotéka se mi líbila, pyžamová party, pohádka a jak jsme šli spát. A také házení na plechovky a hledání pokladů, tak. A kdy bude další spaní?“