Zahráli jsme si petang

Petang neboli Jeu de boules (hra v koule) je název hry, kterou hrají lidé ve Francii snad v každém parku a na jíných veřejných prostranstvích. Proč si ji tedy nezahrát i ve Vidnavě?

Druhý ročník turnaje ve stolní hře „Člověče, nezlob se!“

Očekávaný den nastal a my jsme v Charitním domě sv. Anežky přivítali ve středu 4. dubna soutěžící z Domova pokojného stáří sv. Františka z Javorníku a vidnavského Domova pokojného stáří sv. Hedviky.

Několik fotografií z příprav na Velikonoce

Nahléděte, jak jsme se v Domově pokojného stáří sv. Hedviky společně připravovali na Velikonoce.

Každou ženu květina potěší

MDŽ má bezmála stoletou tradici jako svátek všech žen, holčiček, dívek a dam. Mezinárodní den žen vlastně vznikl uprostřed houževnaté snahy o naši rovnoprávnost. Přinášíme vám krátkou zprávu o tom, jak oslava svátku proběhla v Domově pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě.

Výtvarná a fotografická soutěž zná své vítěze

V pátek 23. února 2018 probělo slavnostní vyhlášení výtvarné a fotografické soutěže, která doprovází Tříkrálovou sbírku na Jesenicku. Účastníci soutěže odevzdávali práce na téma "Co bych Ježíškovi daroval já?"

Sčítání je u konce

Hotovo, sečteno: na Jesenicku se v letošní Tříkrálové sbírce vybralo krásných 627.417 korun, tedy o 12 % více než v loňském roce. Celkově částka přesáhla tu loňskou o 68.391 korun.

Ježíškovo vnouče v DPS sv. Hedviky

Na Domově pokojného stáří sv. Hedviky jsme se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata a mezi přáními byl i živý vánoční stromek do naší jídelny. Ještě ten den se nám přihlásilo Ježíškovo vnouče – pan Petr Polášek, který přibral další Ježíškova vnoučata i s pravnoučaty, a rozhodli se, že nám přání splní.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Oslavili jsme svátek sv. Hedviky, patronky našeho domova

U příležitosti svátku patronky Domova pokojného stáří sv. Hedviky zavítá do Vidnavy každým rokem prezident Diecézní charity ostravsko-opavské Otec Jan Larisch, Th.D. Na oslavu byli pozvaní i senioři a pracovníci ze sousedního Charitního domu sv. Anežky. Po mši svaté, kterou sloužil Otec Jan, byla naplánována přednáška na téma 100. výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě.

Krizová telefonická linka pro seniory

Senior telefon ŽIVOTa 90 poskytuje nepřetržitou, bezplatnou telefonickou krizovou pomoc seniorům.

Odkaz na krizovou linku zde: www.zivot90.cz/202-senior-telefon