Jak vydržet horko? Vyrazit na koupaliště!

Rtuť teploměru se již několik dní drží nad 30 stupni Celsia, proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli, že je ideální čas vyrazit společně na nedaleké koupaliště.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

A kdy bude další spaní?

Tradiční přespávání v Denním stacionáři Šimon bylo plné soutěžení, návštěv, báječných odměn, hudby, filmu a především skvělé zábavy.

Domácí vítězství neobhájili

Na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě proběhl v pátek 13. července již V. ročník kuželkového turnaje. Do boje o „putovní zlatou kuželku“ se opět zapojily i ostatní domovy z okolí.

Podvečerní opékání

Ještě jedno rozloučení se zahradou i domovem před plánovaným stěhováním a celkovou rekonstrukcí budovy proběhlo na zahradě Domova pokojného stáří sv. Františka v pátek 13. července.

Psí návštěva v Charitním domě sv. Anežky

Neobvyklá návštěva zavítala ve čtvrtek 12. července do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě. Domov navštívila paní Vrbová se svou fenkou labradorského retrívra.

Výlet do Kłodzka

Několik klientů Domova pokojného stáří sv. Františka se účastnilo výletu do Minieurolendu v nedalekém polském Kłodzku. V doprovodu zaměstnanců domova si tak mohli prohlédnout úžasný park miniatur.

Návštěva Zlatorudných mlýnů

Krásné počasí těchto dnů láká ven, a proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli navštívit Zlatorudné mlýny. Cíl tohoto výletu si vybrali sami klienti a rozhodli se tak prověřit své síly.

Šimon a Prima třída

Denní stacionář Šimon se v úterý 12. května zúčastnil už desátého ročníku Prima třídy pořádané Radou rodičů a Základní školou v Javorníku. Uživatele čekalo nejen srdečné přijetí, ale především soutěžení v několika disciplínách.

Zahradní slavnost

Stěhování Domova pokojného stáří sv. Františka z důvodu rekonstrukce budovy se pomalu blíží a tak se jeho obyvatelé už pomalu začínají loučit. V pátek 8. června se všichni sešli na zahradě, aby uspořádali poslední rozlučkovou slavnost.