Klienti Charity Jeseník skončili na Seniorské olympiádě těsně pod stupni vítězů

Ve středu 12. září se klienti z Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě zúčastnili v doprovodu zaměstnanců šestého ročníku Seniorské olympiády, která se konala v Domově důchodců v Kobylé nad Vidnávkou.

Den bezpečnosti v Lázních Jeseník

Také letos se konal Den bezpečnosti na hřišti v jesenických lázních a to v pátek 7. září. Během dopoledne se na něj společně vydali podívat klienti z Denního stacionáře Šimon.

Stěhování po patnácti letech

Domov pokojného stáří sv. Františka sídlí od 11. srpna ve Vlčicích. Stěhování z Javorníku proběhlo celkem hladce a to díky pomoci různých dobrovolníků a zaměstnanců Charity Jeseník.

Pstruha nebo kapra?

Navštívit Rybářskou baštu tentokrát v Černé Vodě se vydali v pátek 17. srpna klienti Domova pokojného stáří sv. Hedviky společně s doprovodem.

Jak vydržet horko? Vyrazit na koupaliště!

Rtuť teploměru se již několik dní drží nad 30 stupni Celsia, proto se klienti a zaměstnanci Domova pokojného stáří sv. Hedviky rozhodli, že je ideální čas vyrazit společně na nedaleké koupaliště.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

A kdy bude další spaní?

Tradiční přespávání v Denním stacionáři Šimon bylo plné soutěžení, návštěv, báječných odměn, hudby, filmu a především skvělé zábavy.

Domácí vítězství neobhájili

Na zahradě Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě proběhl v pátek 13. července již V. ročník kuželkového turnaje. Do boje o „putovní zlatou kuželku“ se opět zapojily i ostatní domovy z okolí.

Podvečerní opékání

Ještě jedno rozloučení se zahradou i domovem před plánovaným stěhováním a celkovou rekonstrukcí budovy proběhlo na zahradě Domova pokojného stáří sv. Františka v pátek 13. července.

Psí návštěva v Charitním domě sv. Anežky

Neobvyklá návštěva zavítala ve čtvrtek 12. července do Charitního domu sv. Anežky ve Vidnavě. Domov navštívila paní Vrbová se svou fenkou labradorského retrívra.