Září v Denním stacionáři Šimon

Září bylo v Denním stacionáři Šimon rušné - výlety, přespávání ve stacionáři, hra Dixit, noční stezka odvahy, první podzimní den,... Přinášíme krátkou reportáž o tom, co hlavního se v Denním stacionáři Šimon v září událo.

V pátek 8. 9. 2017 jsme se vydali do Priessnitzových léčebných lázní na akci Bezpečnost bez hranic. Měli zde připravenou spoustu různých hasičských, zdravotních a policejních dopravních prostředků a také simulovaný případ, při kterém všechny tyto záchranné složky spolupracovaly. Měli jsme možnost vyzkoušet si střelbu z pistole na terč. Viděli jsme seskok parašutistů na vyznačené místo, které bylo poblíž nás. Pěkné počasí podtrhlo krásně strávené dopoledne.

Ve čtvrtek 14. 9.2017 jsme se při vycházce do města zastavili v městské knihovně, kam rádi chodíme. Vždy nás tam vítají milé tváře pracovnic a můžeme si vypůjčit knihu s oblíbenými tématy. Naše cesta pokračovala dál na náměstí Svobody, zde byla po mnoha letech zpátky nainstalovaná ptačí voliéra. Jsme za ni rádi, máme tak další příjemný tip na zastavení při procházkách po městě Jeseník.

Ve čtvrtek 21. 9. 2017, poslední letní den jsme měli ve stacionáři naplánovanou každoroční akci - přespávání ve stacionáři. Odpoledne jsme si nejprve zahráli hru Dixit, při které jsme se vesele pobavili. Na večeři jsme vyjeli našim autem do nedaleké restaurace Bobrovník. Po návratu zpět do stacionáře nás čekalo veliké dobrodružství. Na hlavě jsme měli čelovky a za úplné tmy jsme podnikli stezku odvahy okolo stacionáře. V cíli nás čekala odměna. Později k nám na návštěvu přišli kamarádi, s kterými jsme si společně zahráli hru na pantomimu. Před uložením ke spánku jsme si promítli film Anděl páně 2. Ráno jsme se probudili do prvního, deštivého, podzimního dne.

Už se těšíme na další ročník přespávání :).

Tým stacionáře.