Domov pokojného stáří sv. Hedviky Vidnava

Denní stacionář Šimon Jeseník

Vývařovna AVE Vidnava

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Výstava kuchařských knih provoněla charitní dům

Výstava kuchařských knih, aneb jak vařily naše babičky…

První kuchařka s názvem O rozličných krmiech vyšla v Česku v roce 1535. Tato kniha se ve výstavním fondu výstavy v Charitním domě sv. Anežky ve Vidnavě sice nenacházela, nicméně bylo možné prohlédnout si spoustu jiných krásných kuchařských knih.

Některé z nich byly již omšelé častým používáním, což jim dodávalo potřebný patos času a na hodnotě. Našly se zde také cizojazyčné kuchařské knihy.

Když nastal čas, začali se scházet obyvatelé a pracovníci našich domovů z Vidnavy a Javorníku. Zaujímali místa, káva vřela, napečené borůvkové koláče byly nakrojené k ochutnání. Vernisáž zpestřilo vystoupení hudebního uskupení rodin speciálně sestaveného pro tuto příležitost. Na závěr si soutěživí klienti mohli své kulinářské znalosti ověřit v testu. Vítězné družstvo si odneslo čerstvě upečenou jablečnou bábovku. Charitní dům sv. Anežky poskytuje péči lidem, kteří onemocněli stařeckou demencí a Alzheimerovou chorobou. Charitní pracovníci se snaží seniorům zajistit co nejpestřejší prostředí, a proto se pravidelně účastní různých kulturních akcí, výletů, případně si akce připravují sami, jako tomu bylo i tentokrát.