Výstava kuchařských knih provoněla charitní dům

Výstava kuchařských knih, aneb jak vařily naše babičky…

První kuchařka s názvem O rozličných krmiech vyšla v Česku v roce 1535. Tato kniha se ve výstavním fondu výstavy v Charitním domě sv. Anežky ve Vidnavě sice nenacházela, nicméně bylo možné prohlédnout si spoustu jiných krásných kuchařských knih.

Některé z nich byly již omšelé častým používáním, což jim dodávalo potřebný patos času a na hodnotě. Našly se zde také cizojazyčné kuchařské knihy.

Když nastal čas, začali se scházet obyvatelé a pracovníci našich domovů z Vidnavy a Javorníku. Zaujímali místa, káva vřela, napečené borůvkové koláče byly nakrojené k ochutnání. Vernisáž zpestřilo vystoupení hudebního uskupení rodin speciálně sestaveného pro tuto příležitost. Na závěr si soutěživí klienti mohli své kulinářské znalosti ověřit v testu. Vítězné družstvo si odneslo čerstvě upečenou jablečnou bábovku. Charitní dům sv. Anežky poskytuje péči lidem, kteří onemocněli stařeckou demencí a Alzheimerovou chorobou. Charitní pracovníci se snaží seniorům zajistit co nejpestřejší prostředí, a proto se pravidelně účastní různých kulturních akcí, výletů, případně si akce připravují sami, jako tomu bylo i tentokrát.