Výstava Barevné myšlenky pokračuje až do září

Ve čtvrtek 20. července proběhla vernisáž prodejní výstavy Barevné myšlenky spojená se zahradní slavností. Výstavu je možné shlédnout až do 20. září v altánech na zahradě Domova pokojného stáří svatého Františka v Javorníku.

Příjďte nás navštívit.

Zahradní slavnost k příležitosti vernisáže výstavy proběhla v přátelské atmosféře. Nechybělo ani úžasné občerstvení za které vděčíme hlavně zaměstnancům charitního domova a hudební doprovod zajištěný Občanským sdružením SALET. Úvodního slova se ujal předseda Občasnského sdružení SALET pan Ludvík Ťulpík a Mgr. Vladimír Drábek, přivítala nás také vedoucí Domova pokojného stáří sv. Františka PhDr. Petra Tomášková.

Hlavním účinkujícím byl však jistě pan Pavel Mareček - autor výtvarných prací. Pan Mareček maloval rád již od dětství, díky SALETU se malbě začal věnovat intenzivně a před nedávnem absolvoval kurz malby pod vedením profesionálních výtvarníků. Občanské sdružení SALET sídlí v těsné blízkosti Domova pokojného stáří sv. Františka a jeho job centrum navštěvují i někteří senioři z Domova pokojného stáří sv. Františka. Výstava je organizována ve spolupráci právě s občanským sdružením SALET, které nabízí již patnáctým rokem lidem se zdravotním postižením a duševním onemocněním možnost zapojit se do trénikové pracovní dílny v Javorníku a rovněž arteterapeutické aktivity.

Bylo velmi příjemné sledovat skupinky návštěvníků korzující po zahradě a v altánech. Všichni příchozí si mohli prohlédnout starý ovocný sad, květiny a zeleninu, o které se z velké části starají právě sami obyvatelé charitního domova. Charitní zahrada již pamatuje mnoho, dříve zde byl dokonce sirotčinec, bydlely tu řádové sestry. Zahrada má zkrátka svoji neopakovatelnou atmosféru.

Výstava je organizována ve spolupráci s občanským sdružením SALET. Občanské sdružení SALET nabízí již patnáctým rokem lidem se zdravotním postižením a duševním onemocněním možnost zapojit se do trénikové pracovní dílny v Javorníku a rovněž arteterapeutické aktivity. Do nedaleké dílny dochází i obyvatel našeho domova, pan Pavel Mareček. Jeho výtvarná díla je možné shlédnout právě v altánech charitní zahrady v Javorníku.

Příjďte se podívat na zahradu a prohlédnout si obrazy pana Pavla Marečka, stojí to za to. Výstava potrvá až do 20. září.