Ladná plavba černých labutí…s Charitním domem sv. Anežky

Charitní dům poskytuje své služby lidem, kteří v důsledku onemocnění demencí ztrácí nebo ztratily soběstačnost a nemohou proto žít v přirozených podmínkách svého domova. Cílem pracovníků Charitního domu je vytvořit takové prostředí, které se bude co nejvíce domovu alespoň podobat. Pracovníci vymýšlí rozličné aktivity, výlety, cvičení, chodí se seniory na koncerty, výstavy,…tentokrát se vypravili do Faunaparku v Lipové – lázních.

„Největším zážitkem pro nás bylo krmení ovcí a koz. Dostali jsme plný kyblík suchého pečiva a zvířátka si na něm pochutnala. Někdy jsme se až báli, že nám ukousnou ruku,“ říká vedoucí Charitního domu paní Marie Dobošová. „Při naší návštěvě bylo velké horko a jediným, komu vedro nevadilo, byly černé labutě a kačeny. Tiše proplouvaly po hladině rybníčku a hledaly něco k snědku. Nerušili jsme je a potichu sledovali jejich ladnou plavbu,“ dodává. K vidění byli papoušci, pštrosy, tygr ussurijský, lemuři, kozy, ovce, lamy, želvy, černé labutě, surikaty, opice, mýval... Po občerstven v přilehlé restauraci nastal opět čas se vrátit DOMŮ.