Druhý ročník turnaje ve stolní hře „Člověče, nezlob se!“

Očekávaný den nastal a my jsme v Charitním domě sv. Anežky přivítali ve středu 4. dubna soutěžící z Domova pokojného stáří sv. Františka z Javorníku a vidnavského Domova pokojného stáří sv. Hedviky.

Družstvo se vždy skládalo ze dvou soutěžících. V prvním kole se utkali zástupci stejného střediska. Každý hrál sám za sebe. Vítězové pak postoupili do 2. kola a zde již bojovali za dobré umístění svého střediska.

Ke hře našeho družstva jsme použili zcela novou deskovou hru, dárek od Ježíškových vnoučat. Obsahovala krásné a veliké figurky a také dvě hrací kostky. Jedné naši soutěžící se s jednou z těchto kostek stále nedařilo nastoupit do hry, protože nemohla hodit šestku. Celá nervózní nám povídá: „Prosím vás, ukažte mi, jak vlastně šestka vypadá“. Otáčeli jsme kostkou na všechny strany a nevěřili vlastním očím. Kostka neměla šestku, chyběla také pětka a trojka. Ostatní čísla se opakovala dvakrát. Tato situace vyvolala u všech účastníků bouřlivý smích. Kostku jsme vyměnili a hra pokračovala dále.

Po urputném boji jsme znali vítěze. Stalo se jím družstvo z Domova pokojného stáří sv. Františka. Druhé místo obsadilo družstvo ze sv. Hedviky a náš Charitní dům skončil na třetím místě.

První a druhé místo dostalo po dárkovém balíčku, který nám sponzorsky zajistila paní Vlasta Kočí, starostka z Velké Kraše. Moc ji za dar děkujeme! Třetí místo bylo odměněno menším dortem. Všichni dostali diplom za účast.

Pak už jsme se pustili do velké hostiny, kterou připravili pracovníci z hostujícího Domu. K tomu se podávala káva a atmosféru podmalovávala reprodukovaná hudba. Přitom soutěžící měli možnost trénovat svou paměť při vyplňování paměťového testu.

Čas rychle plynul a nastala doba loučení. Poděkovali jsme všem za účast a budeme se těšit na další setkání, třeba již při kuželkovém turnaji.

Bc. Marie Dobošová, DiS.
vedoucí CHD sv. Anežky