Domov pokojného stáří sv. Hedviky Vidnava

Vývařovna AVE Vidnava

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Bjorg Lambrecht vyvezl na Dlouhé stráně šek pro seniory z Javorníku

Cílem sobotní etapy Závodu Míru byla horní nádrž Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Tam její vítěz Belgičan Bjorg Lambrecht předal zástupcům Charity Jeseník dar Nadace ČEZ ve výši 71 tisíc korun na nákup nových polohovacích postelí do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Závodu Míru U23 Grand Prix 2017 podpořila Nadace ČEZ.

V sobotu 3. června čekala cyklisty Závodu Míru královská etapa, která je dovedla z Krnova přes jesenické kopce až na hráz Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Náročné cílové stoupání si závodníci vyšlápli hned dvakrát. Tato etapa si prý nezadá s horskými etapami na cyklistických podnicích největších světových akcí. Sportovali také uživatelé aplikace EPP Pomáhej pohybem a společně se závodníky nasbírali dostatečný počet bodů, které Nadace ĆEZ převedla na peníze a Charita Jeseník dostala 71 tisíc korun, za které koupí 4 elektricky polohovatelná lůžka do Domova pokojného stáří sv. Františka v Javorníku. Ten poskytuje své služby především seniorům, kteří už se o sebe nedokáží postarat sami. „Aplikaci Pomáhej pohybem jsem znala z doslechu, ale stáhla jsem si ji teprve když do ní byl zařazen náš projekt Lůžka pro lepší péči. Líbí se mi možnost propojit podporu sociálních projektů s pohybem, ať se jedná o chůzi, běh nebo jízdu na kole… Děkuji všem, kteří nám ve velmi krátké době darovali své body, a také Nadaci ČEZ. Nová lůžka se budou našim klientům jednoduše ovládat, snadněji se jim bude vstávat a zároveň usnadní práci ošetřovatelům,“ řekla ředitelka Helena Paschkeová.

Závod míru se řadí mezi nejprestižnější závody Mezinárodní cyklistické unie závodníků do 23 let. „I pro letošní rok se podařilo obhájit místo v té nejvybranější společnosti světových cyklistických velmocí.  Je to pocta všem sponzorům, obcím, dobrovolníkům na křižovatkách, organizátorům, policistům, prostě všem, kteří se spolupodílejí na hladkém průběhu závodu“, řekl šéf organizačního štábu Jaroslav Vašíček.

Vybraný veřejně prospěšný projekt můžete podpořit prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Stačí si ji nainstalovat do telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek. Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec. Celkem už s aplikací pomáhá téměř 237 tisíc lidí. Více na www.pomahejpohybem.cz.